Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Rogaland

Kontaktinformasjon

FFO Rogaland

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Postadresse:

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Telefon:
51 90 63 00

FFO i Nepal - hjem kun timer før jordskjelvet

Hanne Witsø, Bistandsfaglig rådgiver ved FFO skriver et gripende innlegg etter besøket i katastroferammede Nepal, forrige uke

FFO var nylig i Kathmandu i forbindelse med samarbeidsprosjektet med National Federation of the Disabled Nepal (NFDN). Knut Magne Ellingsen, Liv Arum og Hanne Witsø kom hjem fredag 24. april. Lørdag morgen våknet vi opp til nyheten om det forferdelige jordskjelvet som rammet Kathmandu og flere andre områder i Nepal. 

Vi har brukt helgen til å prøve å få en oversikt over våre venner, kolleger og samarbeidspartnere. Heldigvis er de i live, men de er i sjokk og er svært redde. De holder til i forskjellige leirer rundt omkring i byen. Situasjonen er uoversiktlig. Ingen får gå inn i husene sine før tidligst tirsdag ettermiddag. Det er vanskelig å få tilgang til drikkevann og mat. Alt er stengt i ti dager - offentlige kontorer, skoler. Våre tanker går nå selvfølgelig til alle som har det vanskelig i Nepal nå, og spesielt til funksjonshemmede. Vi har løpende kontakt med våre kolleger.

- Vi unngikk jo katastrofen med bare noen få timer. Det i seg selv kan jo gi enhver den store skjelven. Når jeg er i Kathmandu, har jeg alltid en pose ved siden av sengen, et lite «nød-kit» med hodelykt, plaster, ekstra batterier, vann og en jakke. Dette er anbefalt, i tilfellet jordskjelv. Heldigvis har jeg aldri hatt bruk for det. Men nå var det nære på, sier Hanne om katastrofen som inntraff natt til lørdag forrige uke.

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) sitt bilde.I