Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Presse / Svake elever bakerst i køen

Svake elever bakerst i køen

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) frykter at de svakeste elevene og elever som trenger tilrettelegging stilles på vent i flere år gjennom dette statsbudsjettet. – Mange av disse elevene trenger strakstiltak og kan ikke vente til lærersatsingen er gjennomført rundt om i kommunene. Da kan flere skoleår allerede være ødelagt, sier Knut magne Ellingsen i FFO.

- Dårlig kommuneøkonomi eller mangelfull kompetanse i kommunene har gjort at mange funksjonshemmede og kronisk syke i dag ikke får det skoletilbudet de har krav på. FFO er positive til regjeringens satsing på lærerne, men er svært urolige for hva dette vil bety for ressursene som tildeles våre elever fremover, sier Ellingsen.

- Har kommunene mulighet til både å satse på lærerne og gi elever den opplæringen de har krav på? Har de mulighet til å satse på lærerne og samtidig ansette flere lærere? Har de mulighet til både å satse på lærerne og oppgradere til tilgjengelige skolebygg? Dette er spørsmålene vi stiller oss - og dessverre er nok svaret nei.

 

For mer informasjon:
Liv Arum, generalsekretær: 913 02 886
Ove Helset, kommunikasjonsansvarlig: 416 90 177