Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Hordaland

Kontaktinformasjon

FFO Hordaland

Fylkessekretær, daglig leder av Fi-Senteret

Vibecke Magnus 

Kontortid: 08.30-16.00

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
55 59 68 02, 944 87 908

Valgdebatt 2019

22 mai arrangerte FFO Hordaland, FFO Bergen og SAFO Sørvest debatt i forbindelse med høstens valg. En fullsatt sal fikk bedre innsikt i de forskjellige partienes politikk, og dermed også et bedre grunnlag for å avgi sin stemme ved kommune- og fylkesvalget senere i år.

 

Det ble virkelig et maraton av en debatt: vi skulle innom fire temaer fordelt på to paneler - hvor til sammen 20 politikere så skulle få tid til å argumentere og svare på spørsmål.

Heldigvis hadde vi en dyktig møteleder i Sunniva Ørstavik. Hun hadde stålkontroll og sørget for at vi ble ferdig på de tre timene vi hadde til rådighet.

Med ti partier var det mange synspunkter som ble luftet. Partiet som har overrasket alle og blitt Bergens største parti, Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), satt stort sett på lærebenken denne kvelden. Som et nystartet parti er det kanskje ikke uventet at deres rehabiliterings og TT-kort-politikk ikke er ferdig utformet enda.

 

De kjente politiske skillelinjene var definitivt tilstede, noe FRPs representant understreket ved å peke på forskjellene mellom venstresiden og høyresiden i rehabiliteringspolitikken: venstresiden vil i stor grad at rehabiliteringstilbudet skal tilbys av det offentlige og ideelle aktører, mens høyresiden vil slippe til private aktører.

Både Høyre og SV ville kvitte seg med 67-årsgrensen for BPA (Denne grensen går ut på at man ikke får BPA etter å ha fylt 67 år). Når to så forskjellige partier klarer å komme til enighet om dette, så bør det være et reelt politisk handlingsrom der.

Vi vil takke alle som stilte opp: Ørstavik, politikerne, vår fotograf Kristoffer Solfjell-Solø, tilskuerne, frivillige, og de som sørget for at alt gikk sånn som det skulle – teknikeren, og de ansatte på Scandic Ørnen.