Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Tema / Helse

Helse

Illustrasjonsfoto: helsepersonell.FFO vil arbeide for en godt utbygd helse­tjeneste, som ivaretar behovene til mennesker som lever med funksjons­hemning og kroniske sykdommer gjennom hele livet og uten at den enkelte påføres kostnader.

Her kan du lese artikler som handler om helse.

 • 09.10.2013

  Med kjepper i hjulene

  Det er tittelen på en rapport som Unge funksjonshemmede lanserte 9. oktober. Den ser på tilgang og tilgjengelighet til rehabiliteringstilbudet for ungdom og unge voksne.
 • 09.10.2013

  Innfrir løfter om habilitering og rehabilitering

  FFO er svært glad for at Høyre og Fremskrittspartiet prioriterer habilitering og rehabilitering så tydelig i regjeringserklæringen som ble lagt frem i går kveld.

 • 25.09.2013

  Ny organisering av sjeldenfeltet

  Nå er prosjektrapporten klar om etablering av nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser. Etter et halvt års intens jobbing ble rapporten nylig overlevert Oslo universitetssykehus (Ous).
 • 06.08.2013

  Rehabilitering - hva vil ditt parti gjøre?

  Rehabilitering - hva vil ditt parti gjøre? Hva skal til for å løse de store utfordringene på rehabiliteringsområdet? Dette var ett av mange spørsmål som ble stilt til politikerne under den store rehabiliteringsdebatten på Litteraturhust 5. august 2013.

 • 16.04.2013

  Et liv med smerte

  Hvordan er det egentlig å leve med kroniske smerter? I filmen «Et liv med smerte» forteller Marion Håland Kristensen om hvordan det er å leve et liv som ung tobarnsmor med kroniske smerter etter et fall i en trapp.
 • 13.03.2013

  Lanserte plattform for habilitering og rehabilitering

  I dag la FFO fram sin plattform for habilitering og rehabilitering på et frokostseminar. FFOs leder Knut Magne Ellingsen, som har ledet arbeidsgruppen bak plattformen, presenterte innholdet.
 • 07.03.2013

  Lansering og politikerbesøk i FFO

  Hvorfor er det så vanskelig å behandle funksjonshemmede som alle andre? Dette spørsmålet ønsker FFO svar på når vi inviterer til et frokostseminar om habilitering og rehabilitering 13. mars.
 • 06.02.2013

  Brukerne må med i kvalitetsarbeidet

  God kvalitet og trygge tjenester er tema i en stortingsmelding som FFO var på høring om denne uken. FFO er enig i retningen som skisseres for kvalitets- og pasientsikkerhetsarbeidet, men vi savner konkretisering av foreslåtte tiltak.
 • 05.02.2013

  E-resept i hele landet

  E-resept er snart innført i hele Norge. Tirsdag 5. februar starter de siste tre fylkene –Sogn og Fjordane, Oppland og Hedmark. E-resept øker sikkerheten og gjør hverdagen enklere for legemiddelbrukere.
 • 22.01.2013

  Støtter innføring av én journal

  FFO har vært på høring i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Der ga vi vår støtte til regjeringens mål om å etablere én journal for hver enkelt innbygger.