Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Korona-informasjon / Trenger du noen å snakke med?

Trenger du noen å snakke med?

Illustrasjon bekymret

Korona-pandemien kan utløse angst og bekymringer hos alle. Dersom du har tunge tanker er det viktig å snakke med noen! Nedenfor finner du flere alternativer. 

Smitteverntilpasset likemannstjeneste 

Alle organisasjonene har en likemannstjeneste. Den er forskjellig fra organisasjon til organisasjon. Selv om det er ikke tid for fysisk oppsøkende virksomhet nå, kan telefon, chat, e-post m.v. brukes. Sjekk din egen organisasjon og finn kontaktinformasjon for en likeperson. De fleste har slik informasjon på sine nettsider. Om en likeperson ikke kan hjelpe konkret, kan du likevel få råd for hvor du kan henvende deg videre.

 

Døgnåpen telefontjeneste

Mental Helse har en døgnåpen telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. De kan nås på 116 123, hele døgnet. Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Ønsker du å skrive med noen, har Mental Helse har også en chat som er åpen store deler av døgnet. Denne siden finner du her.

Har du har akutte tanker om å ta ditt eget liv, ring 113. Dersom du opplever et problem du trenger rask hjelp med, ring 116 117. Da kommer du til nærmeste legevakt. Les mer om hjelp her.

 

Samtaletilbud for unge

Mental Helse Ungdom ønsker å gi unge et tilbud i disse tider. Dette gjør de ved å åpne for videokonsultasjoner i deres Råd og veiledningstilbud. Her kan du få komme og snakke med samtaleterapeut Terje Reed gratis, om akkurat det du ønsker. Ingen problemer for små. Du kan bestille time ved å fylle ut skjemaet nederst på denne siden.


Snakk om psyken

Det krever mot til å ta kontakt. Men det er utrolig viktig at du ikke bærer på vonde ting alene. Alle mennesker har behov for å bli hørt og trodd. Hos SnakkOmPsyken er du trygg og helt anonym. Deres chat-tjeneste blir betjent av utdannet fagpersonell, mandag – torsdag fra kl 09–21, fredag fra 09–15 og søndag 15-21. SnakkOmPsyken er samlokalisert med SnakkOmMobbing i Blå Kors Chatsenter i Kristiansand.

 

Podcast

Noia har laget en podcastepisode om hvordan vi kan møte denne krisen på en best mulig måte. Krisepsykolog Rune Stuvland og Noias Carina Carl kommer i denne episoden med gode tips til hva vi helt konkret kan gjøre nå. Ønsker du å høre om hvordan vi kan møte usikkerheten på best mulig måte og hva vi kan fokusere på for å håndtere situasjonen vi står i, kan du lytte til episoden her.

 

Informasjonen er hentet fra https://www.dam.no/2020/03/17/hjelpetiltak-i-forbindelse-med-koronaviruset/