Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

2018 / FFO deler ut Juleros i desember

FFO deler ut Juleros i desember

Velkommen inn kampanjebilde

Hver fredag i desember vil FFO dele ut Juleros til en aktør som har gjort det lille ekstra for å bedre tilgjengeligheten for funksjonshemmede og mennesker med kroniske lidelser. Vi hører gjerne fra deg hvis du har forslag til Juleros-kandidater!

Desember er tiden for kafé- og restauranbesøk, julegavehandel og vennetreff. For mennesker med funksjonsnedsettelser eller kroniske lidelser kan desember fort by på mange uønskede opplevelser: trapper eller forhøyninger som gjør det umulig å komme inn, handikaptoaletter som brukes som lagre, tepper og julepynt som utløser allergier, restauranter med en akustikk som gjør det umulig for hørselshemmede å delta i samtalen, dørvakter som forveksler CP eller MS med promille. Listen er lang!  

I desember ønsker Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon å sette søkelyset på tilgjengelighet. Vi er særlig interessert i å høre om du har gode eksempler på hvordan den lokale kafeen, butikken, utestedet eller konsertarrangøren har lagt tilrette for deg med kroniske lidelser eller funkshemminger. Det kan være små eller store tiltak, alt fra ramper og støydemping til behjelpelige og positivt innstilte ansatte. Dersom du har du opplevd å bli stengt ute eller bli diskriminert på grunn av en funksjonsnedsettelse eller en kronisk lidelse, vil vi også gjerne høre om det.

Juleros-vinnerne får et diplom og heder og verdighet på FFOs Facebookside. 

Vi håper flest mulig vil bli med! Del gjerne kampanjen!