Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Arkiv / Følger av Covid-19

Toppbanner Sjeldendagen 2020

Program Sjeldendagen 2019

"ET SJELDENT SYN - nye perspektiver på sjeldne diagnoser" er tema for Sjeldendagen 2020.  I år er det skuddår, og Sjeldendagen faller på lørdag 29. februar.  Sjeldendag-konferansen blir fredag 28. februar, men det vil bli en markering i Oslo også også på lørdagen. Nedenfor finner du mer informasjon og påmeldingslenke. Arrangementsinformasjonen vil oppdateres underveis.

 • 11.12.2017

  Flertall for forbedret pleiepengeording

  - FFO er fornøyde med at flertallet på Stortinget ønsker en forbedret pleiepengeordning, dette ser ut til å bli en full seier for FFOs anbefalinger, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad. - Dette betyr enormt mye for familiene med syke barn med langvarig pleiebehov.

  Les mer
 • 05.12.2017

  Startskudd for helhetlig strategiplan

  Tirsdag gikk startskuddet for arbeidet med helhetlig strategiplan for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Solveig Horne ønsker at planen skal utarbeides med tett involvering av interesseorganisasjoner.

  Les mer
 • 30.11.2017

  Politisk julekalender

  Vil du vite hva FFO ønsker seg til jul? Vi har laget en ønskeliste med politiske saker som vi ikke ber nissen om å bringe, men som vi ønsker oss inn i den fremtidige plattformen mellom samarbeidspartiene i posisjon.

  Les mer
 • 30.11.2017

  Hvorfor endre en ordning som virkelig funker?

  Regjeringen vil gi kommunene mer hjelpemiddelansvar. Vårt ønske til regjeringen er at ansvaret for hjelpemidler beholdes i Folketrygden.  

  Les mer
 • 29.11.2017

  Strategi for fremtidens FFO er vedtatt

  Lørdag vedtok Kongressen en 5-årig strategi som skal være ledetråd for hva det skal jobbes særskilt med i FFO i kommende årene, og hvilke områder det skal satses på.

  Les mer
 • 28.11.2017

  Rehabilitering/ habilitering - hvorfor er det så vanskelig?

  - Habiliterings- og rehabiliteringsfeltet må styrkes med økt status, ressurser og kompetanse, sa fagpolitisk leder Berit Therese Larsen til Kongressen, da hun introduserte FFO sin nye rapport om opptrappingsplanen for habilitering- og rehabilitering.

  Les mer
 • 27.11.2017

  Kunnskapsministeren gjestet Kongressen

  - Det er et svik å ikke forvente. Alle har utviklingsmuligheter, sa kunnskapsministeren under sitt innlegg om inkluderende skole til FFO sin Kongress.

  Les mer
 • 27.11.2017

  Eva Buschmann ny leder i FFO

  Buschmann ble med nytt styre enstemmig valgt under FFO sin Kongress i helgen. – Vi skal jobbe med å utvikle og styrke FFO som interessepolitisk talerør for funksjonshemmede i Norge, sa ny styreleder.

  Les mer
 • 24.11.2017

  Nå blir det strategi for små og sjeldne

  FFOs smågruppeforum er fredag kveld samlet for å diskutere flere viktige saker som angår personer med sjeldne diagnoser. Blant annet ny nasjonal strategi. 

  Les mer
 • 23.11.2017

  Budsjettforhandlingene er i havn

  Det var mange seire å spore for funksjonshemmede og kronisk syke i budsjettforliket! Pleiepengeordningen blir utvidet noe, og tannhelseordningen for funksjonshemmede ble styrket. 

  Les mer