Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Foreslår kutt i heistilskuddet

Foreslår kutt i heistilskuddet

Fra venstre: Cato Lie (FFO), Kristin Gyldenskog (Huseierne), Ola Elvestuen (V) og Thor Eek (NBBL).

31. oktober var det aksjon utenfor stortinget som NBBL tok initiativet til sammen med seks andre organisasjoner. 

Det var representanter fra FFO, Norske Boligbyggelag, Huseierne, Leieboligforeningen, Pensjonistforbundet, Statens seniorråd og Ergoterapeutene som deltok i aksjonen. 

Aksjon utenfor stortinget

FFO sammen med seks andre organisasjoner overleverte en fellesuttalelse.

Der sto det blant annet at av landets 600 000 boliger i blokk mangler 380 000 av dem heis, altså betyr det at 2 av 3 blokkboliger ikke har tilgang til heis.

FFO frykter at det foreslåtte kuttet i heistilskuddet vil gjøre slik at det tar veldig lang tid før alle norske boliger er tilgjengelige for mennesker med funksjonshemninger. I dag er det bare 10% av alle boliger som er tilgjengelige.

Under aksjonen leverte FFO sammen med seks andre organisasjoner en fellesuttalelse til Karin Andersen fra Sosialistisk Venstreparti (SV) og Ola Elvestuen fra Venstre (V).

I følge en forskningsrapport fra Oxford Research i 2016 viser det at tilskudd til heis er samfunnsøkonomisk lønnsomt. Dette er fordi når funksjonshemmede ikke har råd til å tilpasse husene sine, er det en risiko for at de havner på institusjon, som er dyrere for kommunen. 

Les mer: Enige om at regjeringen må reversere kuttet 

2. november er det Operasjon Dagsverk. Denne artikkelen er skrevet av Amanda Storvand Lie (14) i anledning dagen. 

Øverste foto, fra venstre: Cato Lie (FFO), Kristin Gyldenskog (Huseiernes Landsforbund), Ola Elvestuen (V) og Thor Eek (Norsk boligbyggelag).