Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / I vandrehallen

I vandrehallen

FFO var til stede i vandrehallen på Stortinget i dag i forbindelse med fremleggingen av Statsbudsjettet for 2015. Hovedsaken FFO kommenterte i dag var regjeringens forslag om å kutte i barnetillegget for uføre. - Dette vil føre til flere fattige barnefamilier, sa Liv Arum.

I dag la regjeringen frem en Statsbudsjettet for 2015. På flere punkter er FFO fornøyd med fordelingen av midler i det kommende året.

Men det er langt i fra alt som gir grunn til å feire.

FFO mener blant annet at omleggingen i trygdeordningene vil føre til flere fattige barnefamilier.

- Kutt i barnetillegget vil få dramatiske konsekvenser for dem som har minst å rutte med fra før av, sier Liv Arum, generalsekretær i FFO.

De siste dagene har FFOs rettighetssenter fått flere henvendelser fra urolige barnefamilier, der én eller begge foreldre er uføretrygdet. De forstår ikke hvordan de skal få endene til å møtes når barnetillegget kuttes samtidig som den nye uføretrygdeordningen vil gi høyere utgifter for de som har gjeld og eier egen bolig

- Dette er familier som er hardt prøvet fra før av. Endringene vil gjøre situasjonen enda vanskeligere for familiene, og det er ekstra vondt fordi vi vet at dette vil ramme barna.

De svake bakerst i køen
FFO mener også at de svakeste elevene og elever som trenger tilrettelegging stilles på vent i flere år gjennom dette statsbudsjettet.

- Mange av disse elevene trenger strakstiltak og kan ikke vente til lærersatsingen er gjennomført rundt om i kommunene. Da kan flere skoleår allerede være ødelagt, sier Liv Arum generalsekretær i FFO.

Arum stiller følgende spørsmål:
- Har kommunene mulighet til både å satse på lærerne og gi elever den opplæringen de har krav på? Har de mulighet til å satse på lærerne og samtidig ansette flere lærere? Har de mulighet til både å satse på lærerne og oppgradere til tilgjengelige skolebygg?

- Svaret er dessverre nei, legger hun til.