Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Krever handlingsplan for å få funksjonshemmede i jobb

Krever handlingsplan for å få funksjonshemmede i jobb

– FFO krever 10 000 flere funksjonshemmede i jobb over fem år. Vi mener det er et realistisk mål, og et nødvendig mål for å komme videre, sier Lilly Ann Elvestad, generalsekretær i FFO.

Pressemelding: Vestlandsrevyen fortalte mandagskveld historien om Eva Kirkvik som jobber i Bergen kommune. Hun har gradvis blitt blind, og forteller at hun er veldig glad hun ikke var blind da hun søkte jobb. Hun tror at arbeidsgivere vegrer seg for å ansette personer som har en funksjonshemming og at funksjonshemmingen gjør arbeidsgivere usikre 

Etterlyser handlingsplan

Statssekretær Christl Kvam sier i samme innslag med NRK Vestlandsrevyen at vi allerede har en plan, og at det ikke er aktuelt å lage en ny plan for å få flere funksjonshemmede i jobb.

FFO kjenner ikke til den handlingsplanen som Kvam omtaler.

– Vi har etterlyst en handlingsplan for å få flere i jobb, siden det er tydelig at Jobbstrategien ikke har fungert. Det står fortsatt 85 000 funksjonshemmede utenfor arbeidslivet som ønsker seg inn. Dette tallet har stått på stedet i hvil i flere tiår, sier Elvestad. 

Firepartssamarbeid får flere i jobb

Jobbstrategien har ikke blitt evaluert siden 2014 og vi mener det er på tide med en ny gjennomgang av den.

– Vi savner at regjeringen ved Anniken Hauglie (H) tar eierskap til Jobbstrategien og derfor går vi ut og ønsker en ny handlingsplan. FFO ønsker et firpartssamarbeid mellom interesseorganisasjonene, regjeringen og partene i arbeidslivet. Vi har tro at på et slikt forpliktende samarbeid er en god måte å sikre at vi faktisk når målet om flere funksjonshemmede i arbeid, sier Elvestad.

Jobbstrategien retter seg i hovedsak mot å få personer med nedsatt funksjonsevne under 30 år i jobb.

– FFO ønsker en handlingsplan som tar opp i seg en bredere gruppe enn kun de under 30 som står utenfor arbeidslivet. Det er klart at dette er en viktig gruppe, men situasjonen gjelder for langt flere. Vi har ikke råd til å sløse med så mange ressurser, sier Elvestad.

 

For spørsmål eller ytterligere kommentar, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Karoline Vårdal på e-post eller telefon 977 166 34.