Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Rogaland

Kontaktinformasjon

FFO Rogaland

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Postadresse:

Luramyrveien 25a
4313 Sandnes

Telefon:
908 51 511

Førsteinntrykket er viktig. Andreinntrykket er riktig!

En dame holder en knyttet hånd over munnen og ser beskymret ut. Med teksten: Førsteinntrykket er viktig. Andreinntrykket er riktig!


I Norge roser vi oss av å være et åpent og tolerant samfunn.

Alle skal få delta, alle skal få være med. Det er idealet, men ikke virkeligheten. Mennesker med diagnoser møter begrensinger og motstand hver dag. Begrensninger i sykdommen, motstand i omgivelsene.

Gjennom kampanjen, Førsteinntrykket er viktig, andreinntrykket er riktig!, ønsker vi å sette søkelyset på hvordan medmennesker kan gjøre en forskjell gjennom å spørre og lytte, rett og slett være åpen og tolerant. Slik kan vi få et ekte mangfold, ikke et mangfold med skylapper.

Kampanjen ble i utgangspunktet initiert for å opplyse utebransjen om ulike utfordringer FFO sine medlemmer har i hverdagen. Budskapet er så viktig at det fort ble utvidet til å gjelde alle.

Les mere og last ned brosjyren med flere historier om hvordan personer med utfordringer har blitt tatt for ruset eller beruset

Nedenfor har vi samlet sammen videoene som er en del av kampanjen.

Eli sin historie

Eli Lund Wells som har levd med Parkinsons sykdom i over 14 år. Det har medført kommentarer og blikk hun har lært seg å leve med, men gjerne skulle vært foruten.

 

Therese sin historie

Vi har nok alle opplevd å være trøtte, slitne og tomme for energi. For Therese er trøtthetsfølelsen både sterk og konstant, og et symptom på sykdommen Multippel sklerose.

Kampanjen er støttet av Stiftelsen Dam og utviklet i samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Rogaland og reklamebyrået Ensign.