Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Hvordan styrke likepersonsarbeid i din organisasjon?

Likepersonsbegrepet har endret seg over tid. For noen vil samtalen og det mellommenneskelige møtet være det viktigste. Å møte noen som har gått veien før en kan ha stor betydning for personen som oppsøker likepersonen.

I heftet " Å være i samme båt" definerer Bufdir likepersons arbeidet slik;

"En samhandling mellom personer som opplever å være i samme båt, eller noenlunde i den samme livssituasjon, og hvor selve samhandlingen har som mål å være en hjelp, støtte eller veiledning partene imellom.»

Hva har likepersonarbeid og selvhjelpsgrupper til felles?

Selvhjelp handler om troen på at vi mennesker har iboende ressurser som vi kan mobilisere og ta i bruk når vi opplever utfordringer.
Vi kan lære av erfaringer, også de vanskelige, for å mestre situasjonen og komme oss videre. Det er alltid mulig å ta grep, skaffe seg bedre innsikt og ta sterkere styring over eget liv.


Likepersonrollen i organisasjonene kan utvides til å tilby medlemmer selvhjelpsgruppe, med bruk av Selvhjelp Norges "verktøykasse". 

I arktikkel fra sarkoidosenytt_1_2018_selvhjelp.pdf, kan du lese mer om  selvhjelp som resurss for enkeltmenneske og for frivillige organisasjoner. Kari Wistzø daglig leder av Selvhjelp Norge Vestland vil fortelle om prinsippene for samtalegrupper og igangsetteopplæringen for selvhjelpsgrupper.

Hør introduksjonenpodkast fra 23. oktober om selvhjelpsarbeidet i Hallingdal podkastserien  "Gullet i dritten" (varighet 5 minutter).

Bli med på webinar torsdag 11. november kl. 18.00-20.00.

LENKE TIL TEAMSMØTE