Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Månedens organisasjon mars 2016

For tredje gang trekker vi månedens organisasjon. I mars er dette følgende: Psoriasis- og eksemforbundet Bergen OG Foreningen for hjertesyke barn Hordaland

Månedens organisasjon mars: «Norges eneste Hudorganisasjon» - Psoriasis- og eksemforbundet Bergen & omegn

Vi synes dette er en fin måte å kunne fortelle litt om hvem vi er. Vi er en pasientorganisasjon for mennesker med psoriasis, psoriasisartritt, atopisk eksem og andre hudsykdommersom som bl.a. HS, kronisk urtikaria og håndeksem.

PEF Bergen & omegn har 370 medlemmer, vi en aktiv forrening med aktiviteter året rundt. Spesielt populært er julemøte med pinnekjøtt, sommermøte med reker og ikke minst høstturen vår som gjerne ender opp med en kulinarisk middag. Alt til ”medlemspris” for de som er medlemmer hos oss.

Siden sol, varme og sjøvann har så god effekt for de fleste av medlemmene våre har vi nå en ordning om at de som reiser på egen tur til sol og varme kan søke om et reisetilskudd, dette syns vi er en veldig god medlemsfordel. PEF Bergen & omegn har også vært i møte med kommunen for å vurdere muligheten for en forlengelse av sesongen på Nordnes Sjøbad her i Bergen.

Hovedformålene med PEFs arbeid er:

 

 • Å gjøre psoriasis, atopisk eksem, andre hudsykdommer og psoriasisartritt kjent, forstått og akseptert i samfunnet. At alle skal sikres et godt behandlingstilbud nasjonalt og lokalt.
 • Styrke forskning omkring våre diagnoser.
 • Opprettholde og forbedre gjeldende rettigheter, og på medlemmenes vegne fremsette krav om rettferdige ordninger som gir trygghet for den enkelte.
 • At medlemmene og andre får relevant informasjon om alle forhold som kan forbedre livskvalitet.
 • At brukermedvirkning blir en realitet, slik at de interesser som forbundet skal ivareta blir tatt hensyn til i beslutningsprosessene.

Den sentrale markeringen av Verdens Psoriasisdag ble lagt til Bergen i 2015, og vi hadde regien på dette arrangementet som også ble overført på nettet

http://www.hudportalen.no/Om-PEF/Nyheter/Verdens-Psoriasisdag-se-opptak-fra-moetet-i-Bergen?PID=377&M=NewsV2&Action=1

Aktiviteter i lokallaget kommende år:

 

 • Vestlandskonferanse på Stord
 • Åpent møte 2 mai, tema håndeksem.
 • Sommermøte med reker og bingo 7 juni.
 • Høsttur nord i fylket 17 september.
 • Åpent møte 25 oktober.
 • Julemøte med pinnekjøtt og bingo 5 desember

Lokal- og fylkeslaget har kontorplass på Fi-Senteret, og har flere aktiviteter på huset. Fylkes- og lokallaget har nettside her: http://www.hudportalen.no/Lokallag/Hordaland

 Vårt slagord: Din hudsykdom - vårt fokus!