Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Forside / Aktuelt

 • 24.09.2021

  Nav får ikke funksjonshemmede ut i arbeid

  De fleste funksjonshemmede som er i arbeid har skaffet seg jobb selv. Arbeidsrettede tiltak bidrar ikke i særlig grad til å få folk i jobb, og få kjenner til de offentlige støtteordningene som finnes for tilrettelegging av arbeidsplassen for funksjonshemmede. Det viser to nye undersøkelser som FFO står bak.

   

 • 03.09.2021

  Rett til å velge egen assistent

  FFO har i mange år kjempet for at personer som har behov for assistanse ved valggjennomføring kan få hjelp til å stemme av en person som man selv peker ut. Nå har det blitt gjeldende rutine.

 • 01.09.2021

  Forskningsprosjekt om å ha dårlig råd

  Har du dårlig råd, og har du hatt det en stund? Eller har du tidligere levd med dårlig råd? Da vil gjerne forskningsgruppen bak prosjektet «EUROSHIP» snakke med deg. De ønsker å høre om dine livserfaringer knyttet til familie, utdanning, arbeid, bolig, fritid, og erfaringer med sosiale tjenester og offentlige myndigheter.  

 • 27.08.2021

  Ny handlingsplan for universell utforming holder ikke det overskriften lover

  Den lenge etterlengtede handlingsplanen for universell utforming – den fjerde i rekken – har en overskrift som lover mye: Bærekraft og like muligheter – et universelt utformet Norge 2021-2025.

 • 13.08.2021

  Flytt deg! Direktestreaming fra Arendal

  Følg vår streaming av arrangementet "Flytt deg", tirsdag 17. august kl. 12:30. Les mer om arrangementet og FFOs aktiviteter i Arendalsuka her.

 • 10.08.2021

  FFO på Arendalsuka

  FFO inviterer til et arrangement om fordommer og kunnskapsmangel på årets Arendalsuke.

 • 02.08.2021

  Støtt antibiotikakampanjen!

  Antibiotikaresistens er en av vår tids største trusler mot folkehelsa, og krever umiddelbar politisk handling. Flere norske sivilsamfunnsorganisasjoner har nå gått sammen i en koalisjon for å jobbe for en forpliktende internasjonal avtale for bærekraftig bruk av antibiotika – en antibiotikakonvensjon. Nå ønsker koalisjonen støtte fra resten av sivilsamfunnet for å løfte saken høyt på den politiske agendaen i Norge og internasjonalt.

 • 01.07.2021

  Hvordan gjøre ingen ting og komme unna med det


  I midten av juni kom nyheten om at regjerningen har satt ned et utvalg som skal bidra til likestilling og demokratisk deltakelse for personer med funksjonsnedsettelse. Hvorfor jubler ikke Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon? Fordi vi ikke kan lese dette på noe annen måte enn at vi igjen blir møtt med «godt snakk». 

 • 15.06.2021

  Hvordan møtes funksjonshemmede og kronisk syke på videregående?

  FFO og Unge funksjonshemmede gjør en spørreundersøkelse blant unge som går på videregående, eller som har gått på vgs de siste ti årene, for å finne ut mer om hvordan de blir møtt. Er du i målgruppen, hører vi gjerne fra deg! Vi setter også pris på om du deler lenken til undersøkelsen med noen som er i målgruppen. Svarfrist er 25. juni. Lenken finner du nederst i saken.

  Foto: Jeswin Thomas/ Unsplash.com