Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

2018 / Lekeplass tilgjengelig for alle

Lekeplass tilgjengelig for alle

Rullestolhuske jevnaker kommune

Jevnaker kommune får FFOs siste Juleros i 2018 for sitt arbeid med å gjøre lekeplassen på torget tilgjengelig for barn med funksjonshemminger.

Ukens kandidat er sendt inn av en mor med et funksjonshemmet barn. Hun skriver:
«Jeg vil melde inn Jevnaker kommune som er en kommune med lite midler, men som i arbeidet med en ny lekeplass på torget valgte å ha universell utforming høyt oppe på prioriteringslista. Lekeplassen har godt dekke, en av Norges få husker for rullestolbrukere og instrumenter som også kan brukes av dem som sitter i rullestol. Håper at litt honnør kan gjøre at de vil satse videre på å gjøre bygda universelt utformet siden selve sentrum ellers er lite tilgjengelig med trapper og hindringer til butikkene».

Kulturleder Øyvind Norstrøm i Jevnaker kommune er den som har ledet arbeidet med utformingen av lekeplassen. Han setter pris på Julerosen fra FFO.
- Vi har fått bare positive tilbakemeldinger på lekeplassen. Husken for rullestolbrukere hadde en designfeil som gjorde at den i utgangspunktet ikke var godkjent for bruk av andre enn rullestolbrukere, men vi fikk bygd den om slik at den ble universelt utformet og dermed kan brukes av alle. Lekeplassen har også en del musikkleker som er montert i en høyde som gjør dem tilgjengelig for rullestorbrukere, sier Norstrøm som er glad for å se at lekeplassen gjør det mulig for barn å leke sammen uansett funksjonsnivå.

Norstrøm ønsker også å gi heder til formannskapet i Jevnaker kommune.
- De initierte prosjektet og gav oss fullmakter til å gjennomføre så raskt som vi gjorde. Takk også til Nesbakk Vel, som har vært en viktig bidragsyter i prosessen.

Vi gratulerer med ukens Juleros, og håper det inspirerer til å fortsette det viktige arbeidet med universell utforming i kommunen! 

Foto: Jevnaker kommune

Diplom og Juleros til Jevnaker kommune