Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

2019 / Bevarer retten til spesialundervisning

Bevarer retten til spesialundervisning

La stå-illustrasjon

Nordahl-utvalget felte i 2018 en knusende dom over hvordan spesialundervisningen fungerer i Norge, og forslo å fjerne retten til spesialundervisning. FFO mente det var feil medisin, og startet underskriftskampanje for at rettigheten skulle bestå. Nå har vi nådd frem! 

Retten til spesialundervisning fungerer når undervisningen er god, men fungerer ikke når den er dårlig. Det er ingen begrunnelse for å fjerne retten, men heller å styrke den! Det var FFOs argument i kampen for at retten til spesialundervisning skulle bevares og at spesialundervisningen heller skulle styrkes. Underskriftskampanjen fikk 13.755 underskrifter. Nå har kunnskapsminister Jan Tore Sanner valgt å lytte FFO, foreldre og fagfolk.

-På vegne av alle de barn som har behov for særskilt tilrettelagt undervisning er jeg svært glad for fornuften seiret. Kunnskapsministeren skal ha honnør for å ha lyttet til den tydelige motstanden dette forslaget fikk, og at han heller konsentrerer seg om å sikre at tilbudet om spesialundervisning får den kvalitet barna fortjener. Ikke minst forventer vi et lovfestet krav til faglærte lærere, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO.

Les mer om saken på tv2.no