Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hjem / Aktuelt

 • 27.01.2022

  Pandemien har gitt langvarige helseplager

  Nettsidetopp 3.covid undersøkelse.jpg

  Mangel på tilbud og aktiviteter på grunn av pandemien, har ført til forverring i funksjonsnivå, fysisk helse, og mer smerter og ubehag for mange funksjonshemmede og kronisk syke. FFOs tredje koronaundersøkelse viser at psykisk uhelse øker mest, og at halvparten av respondentene i skolealder har tapt progresjon. 

  Last ned undersøkelsen her: 
  PDFWord

  Les mer
 • 07.01.2022

  Bærekraft også for funksjonshemmede

  Funksjonshemmede og kronisk syke er blant de gruppene som står lengst tilbake, og må løftes særskilt i regjeringens handlingsplan for å nå FNs bærekraftsmål, mener FFO.

   

  Les mer
 • 03.01.2022

  FFO søker kommunikasjonsansvarlig

  FFOs kommunikasjonsansvarlig skal over i en ny stilling, og vi søker hennes etterfølger. Har du en god penn, erfaring med mediearbeid, innholdsproduksjon og strategisk kommunikasjonsarbeid? Eller kjenner du noen som har det, og som du tenker bør søke? Søknadsfrist er 10. januar.  

  Les mer
 • 16.12.2021

  NOU om BPA uten flertallsforslag

  Når BPA utvalget leverte sin NOU til helseminister Ingvild Kjerkol torsdag 16. desember, var dette en NOU uten et flertallsforslag på løsning. Uenighetene går blant annet på hvor ordningen skal være lovhjemlet.

  Les mer
 • 08.12.2021

  I samme båt - en podkastserie om likepersonsarbeid

  ADHD Norge har i samarbeid med FFO og Dysleksi Norge, med støtte fra Stiftelsen DAM, utviklet en podkastserie om likepersonsarbeid. Formålet med podkasten er at den skal kunne benyttes til opplæring av likepersoner i alle frivillige organisasjoner, og at den også kan gi mennesker som vurderer å bli likepersoner, mer innsikt i likepersonsrollen.

   

   

  Les mer
 • 01.12.2021

  Nei til institusjonalisering av funksjonshemmede!

  Siden «Ansvarsreformen» kom i 1991, har det vært et uttalt mål i Norge å avvikle institusjonsomsorgen for funksjonshemmede. FFO ser med bekymring på at kommuner flere steder nå er i ferd med å gå tilbake til institusjoner som bo- og avlastningstilbud for sine funksjonshemmede innbyggere.

   

  Les mer
 • 27.11.2021

  Nye hovedstyremedlemmer

  FFOs kongress har valgt nytt hovedstyre for perioden 2021 - 2023. Fem av til sammen 14 medlemmer er nye. 

  Les mer
 • 27.11.2021

  Nye medlemsorganisasjoner i FFO

  FFOs representantskap ønsker velkommen Hodepine Norge, Landsforeningen for Prader-Willis Syndrom og Norsk Glaukomforening som nye medlemmer i FFO-familien. 

  Les mer
 • 08.11.2021

  Dette betyr Støre-regjeringens forslag til statsbudsjett

  -Det er mye positivt her for våre grupper, sier interessepolitisk leder i FFO, Berit Therese Larsen, - selv om vi hadde håpet på en tydelig skroting av forslaget om å fjerne fribeløpet for uføretrygdede.

  Les mer
 • 12.10.2021

  Høyere egenandeler og innstramming i ytelser

  Regjeringen fortsetter å stramme inn for de med behov for helsetjenester, hjelpemidler og stønader. Mange vil merke det dersom fribeløpet for uføre settes til null, slik regjeringen foreslår i sitt forslag til statsbudsjett for 2022.

   

  Les mer