Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hjem / Aktuelt

 • 30.09.2021

  Familier til barn med funksjonsnedsettelser får ikke den hjelpen de har krav på

  Riksrevisjonen slår fast at familier med barn med sammensatte behov ikke får den hjelpen de trenger, at bosted er avgjørende for hjelpen som gis, og at dette er alvorlig og kritikkverdig.
  - Dette har vi visst over tiår. Nå må HOD ta grep som hjelper! sier interessepolitisk leder i FFO, Berit Therese Larsen.

  Les mer
 • 24.09.2021

  Nav får ikke funksjonshemmede ut i arbeid

  De fleste funksjonshemmede som er i arbeid har skaffet seg jobb selv. Arbeidsrettede tiltak bidrar ikke i særlig grad til å få folk i jobb, og få kjenner til de offentlige støtteordningene som finnes for tilrettelegging av arbeidsplassen for funksjonshemmede. Det viser to nye undersøkelser som FFO står bak.

   

  Les mer
 • 03.09.2021

  Rett til å velge egen assistent

  FFO har i mange år kjempet for at personer som har behov for assistanse ved valggjennomføring kan få hjelp til å stemme av en person som man selv peker ut. Nå har det blitt gjeldende rutine.

  Les mer
 • 01.09.2021

  Forskningsprosjekt om å ha dårlig råd

  Har du dårlig råd, og har du hatt det en stund? Eller har du tidligere levd med dårlig råd? Da vil gjerne forskningsgruppen bak prosjektet «EUROSHIP» snakke med deg. De ønsker å høre om dine livserfaringer knyttet til familie, utdanning, arbeid, bolig, fritid, og erfaringer med sosiale tjenester og offentlige myndigheter.  

  Les mer
 • 27.08.2021

  Ny handlingsplan for universell utforming holder ikke det overskriften lover

  Den lenge etterlengtede handlingsplanen for universell utforming – den fjerde i rekken – har en overskrift som lover mye: Bærekraft og like muligheter – et universelt utformet Norge 2021-2025.

  Les mer
 • 13.08.2021

  Flytt deg! Direktestreaming fra Arendal

  Følg vår streaming av arrangementet "Flytt deg", tirsdag 17. august kl. 12:30. Les mer om arrangementet og FFOs aktiviteter i Arendalsuka her.

  Les mer
 • 10.08.2021

  FFO på Arendalsuka

  FFO inviterer til et arrangement om fordommer og kunnskapsmangel på årets Arendalsuke.

  Les mer
 • 02.08.2021

  Støtt antibiotikakampanjen!

  Antibiotikaresistens er en av vår tids største trusler mot folkehelsa, og krever umiddelbar politisk handling. Flere norske sivilsamfunnsorganisasjoner har nå gått sammen i en koalisjon for å jobbe for en forpliktende internasjonal avtale for bærekraftig bruk av antibiotika – en antibiotikakonvensjon. Nå ønsker koalisjonen støtte fra resten av sivilsamfunnet for å løfte saken høyt på den politiske agendaen i Norge og internasjonalt.

  Les mer
 • 01.07.2021

  Hvordan gjøre ingen ting og komme unna med det


  I midten av juni kom nyheten om at regjerningen har satt ned et utvalg som skal bidra til likestilling og demokratisk deltakelse for personer med funksjonsnedsettelse. Hvorfor jubler ikke Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon? Fordi vi ikke kan lese dette på noe annen måte enn at vi igjen blir møtt med «godt snakk». 

  Les mer