Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hjem / Aktuelt

 • 08.12.2021

  I samme båt - en podkastserie om likepersonsarbeid

  ADHD Norge har i samarbeid med FFO og Dysleksi Norge, med støtte fra Stiftelsen DAM, utviklet en podkastserie om likepersonsarbeid. Formålet med podkasten er at den skal kunne benyttes til opplæring av likepersoner i alle frivillige organisasjoner, og at den også kan gi mennesker som vurderer å bli likepersoner, mer innsikt i likepersonsrollen.

   

   

  Les mer
 • 01.12.2021

  Nei til institusjonalisering av funksjonshemmede!

  Siden «Ansvarsreformen» kom i 1991, har det vært et uttalt mål i Norge å avvikle institusjonsomsorgen for funksjonshemmede. FFO ser med bekymring på at kommuner flere steder nå er i ferd med å gå tilbake til institusjoner som bo- og avlastningstilbud for sine funksjonshemmede innbyggere.

   

  Les mer
 • 27.11.2021

  Nye hovedstyremedlemmer

  FFOs kongress har valgt nytt hovedstyre for perioden 2021 - 2023. Fem av til sammen 14 medlemmer er nye. 

  Les mer
 • 27.11.2021

  Nye medlemsorganisasjoner i FFO

  FFOs representantskap ønsker velkommen Hodepine Norge, Landsforeningen for Prader-Willis Syndrom og Norsk Glaukomforening som nye medlemmer i FFO-familien. 

  Les mer
 • 08.11.2021

  Dette betyr Støre-regjeringens forslag til statsbudsjett

  -Det er mye positivt her for våre grupper, sier interessepolitisk leder i FFO, Berit Therese Larsen, - selv om vi hadde håpet på en tydelig skroting av forslaget om å fjerne fribeløpet for uføretrygdede.

  Les mer
 • 12.10.2021

  Høyere egenandeler og innstramming i ytelser

  Regjeringen fortsetter å stramme inn for de med behov for helsetjenester, hjelpemidler og stønader. Mange vil merke det dersom fribeløpet for uføre settes til null, slik regjeringen foreslår i sitt forslag til statsbudsjett for 2022.

   

  Les mer
 • 30.09.2021

  Familier til barn med funksjonsnedsettelser får ikke den hjelpen de har krav på

  Riksrevisjonen slår fast at familier med barn med sammensatte behov ikke får den hjelpen de trenger, at bosted er avgjørende for hjelpen som gis, og at dette er alvorlig og kritikkverdig.
  - Dette har vi visst over tiår. Nå må HOD ta grep som hjelper! sier interessepolitisk leder i FFO, Berit Therese Larsen.

  Les mer
 • 24.09.2021

  Nav får ikke funksjonshemmede ut i arbeid

  De fleste funksjonshemmede som er i arbeid har skaffet seg jobb selv. Arbeidsrettede tiltak bidrar ikke i særlig grad til å få folk i jobb, og få kjenner til de offentlige støtteordningene som finnes for tilrettelegging av arbeidsplassen for funksjonshemmede. Det viser to nye undersøkelser som FFO står bak.

   

  Les mer
 • 03.09.2021

  Rett til å velge egen assistent

  FFO har i mange år kjempet for at personer som har behov for assistanse ved valggjennomføring kan få hjelp til å stemme av en person som man selv peker ut. Nå har det blitt gjeldende rutine.

  Les mer
 • 01.09.2021

  Forskningsprosjekt om å ha dårlig råd

  Har du dårlig råd, og har du hatt det en stund? Eller har du tidligere levd med dårlig råd? Da vil gjerne forskningsgruppen bak prosjektet «EUROSHIP» snakke med deg. De ønsker å høre om dine livserfaringer knyttet til familie, utdanning, arbeid, bolig, fritid, og erfaringer med sosiale tjenester og offentlige myndigheter.  

  Les mer