Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Hjem / Aktuelt

 • 17.03.2021

  Yngre funksjonshemmede i risikogruppen må frem i køen

  Vi venter alle utålmodig på koronavaksinen - vaksinen som vil redde liv og helse og til slutt gi oss hverdagen tilbake. Foreløpig er det ikke nok vaksiner til alle. De med størst risiko for alvorlig sykdom og død må derfor prioriteres først. 

  Les mer
 • 03.03.2021

  Stemmer Stortinget over ekte eller uekte menneskerettigheter?

  Den 9. mars skal Stortinget stemme over om FNs konvensjon for funksjonshemmede (CRPD) skal inkorporeres i norsk lov. Etter det vi vet vil forslaget nedstemmes av regjeringspartiene og FrP. Vet de hva de stemmer over? Debatten som gikk i Dagsnytt 18 den 23. februar synliggjør både kunnskapsmangel og holdninger. Når Høyres Michael Tetzschner her uttaler at funksjonshemmedes menneskerettigheter hverken er de «egentlige» eller «virkelige» menneskerettighetene, så kan man stille spørsmål om regjeringspartiets kunnskapsnivå foran tirsdagens avstemming.

  Les mer
 • 24.02.2021

  Hedres med pris

  Ingunn Westerheim og Rebecca Tvedt Skarberg er mottakere av årets Black Pearl Volunteer Award, en internasjonal pris som anerkjenner deres frivillige innsats for mennesker med den sjeldne diagnosen Osteogenesis imperfecta (OI).

  Les mer
 • 24.02.2021

  Har du erfaring med NAV.no?

  Eller med andre offentlig nettsteder? Da vil vi gjerne ha din hjelp med å svare på denne undersøkelsen.  Dine svar vil være nyttige inn i forskningsprosjektet “Tilgjengelige tilbakemeldinger”, som skal bidra til at nettløsninger skal bli enklere og mer brukervennlige for alle.

  Les mer
 • 09.02.2021

  Atlas-alliansens sluttrapport er klar

  FFO har drevet med internasjonalt solidaritetsarbeid i 20 år. Vi er tilsluttet Atlas-alliansen, funksjonshemmedes organisasjoners egen bistandsstiftelse. Generalsekretær Lilly Ann Elvestad er styreleder i alliansen. I perioden 2016-2019 hadde Atlas-alliansen er rammeavtale med Norad. FFO hadde to prosjekter i denne avtalen. Nå er sluttrapporten klar.

   

  Les mer
 • 05.02.2021

  Tillat med selvvalgt hjelper ved valg

  Funksjonshemmede får nå lov til å ha med en selvvalgt hjelper i stemmeavlukket ved valg. Det blir heller ikke nødvendig å ha med en egen valgfunksjonær i tillegg til selvvalgt hjelper, i følge innstillingen fra Kontroll- og konstitusjonskomiteen. «Dette er en stor seier», sier Cato Lie, Senorrådgiver i FFO.

  Les mer
 • 01.02.2021

  Alvorlige langtidsvirkninger av Covid-19 for funksjonshemmede og kronisk syke

  Forverret helsetilstand fysisk og psykisk ser ut til å være konsekvensene av Covid-19 pandemien for funksjonshemmede og kronisk syke, også på lang sikt. Det viser en ny undersøkelse gjort av FFO.

  Les mer
 • 18.01.2021

  FFO støtter ikke lovforslag om portforbud

  FFO støtter ikke regjeringens lovforslag om portforbud. "Et eventuelt portforbud er et svært inngripende tiltak og må ha full støtte fra FHI og Helsedirektoratet, noe det ikke har i dag", sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO.

  Les mer
 • 07.01.2021

  1 av 3 har opplevd vold eller overgrep i koronatiden

  1 av 3 barn med funksjonsnedsettelser opplevde en form for vold eller seksuelle overgrep i den perioden skoler, barnehager og skoler var stengt i vår. Det kommer frem av tall fra fra NKVTS.

  Les mer