Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Forside / G

 • 15.03.2018

  Bortfall av ferjerabatt uheldig

  - Ferjerabatten på 50 prosent bortfaller for trygdefinansierte biler i nytt fergetakstregulativ fra 1. mars, og det er uheldig, sier fagpolitisk rådgiver Cato Lie. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen får nå et brev hvor FFO ber departementet om å vurdere saken på nytt, og anbefaler at rabatten på 50 prosent opprettholdes.

 • 06.03.2018

  Kun 5,6% sysselsatt i arbeidsforhold

  Ny rapport viser at kun 5,6 prosent av alle personer med utviklingshemming har et arbeidsforhold.
  - Personer med utviklingshemming er knapt i ordinær sysselsetting, det er vanskeligere å få VTA, og det står i kontrast til FN-konvensjonen, sa Christian Wendelborg da han la frem NTNU-rapporten «Overgang skole og arbeidsliv for elever med utviklingshemming».

 • 02.03.2018

  Tiden er ute for å bruke midler på tiltak som ikke funker

  Denne uken møtte vi med statsråd Morten Bakke (H) for å diskutere de varslede prosessene som skal lede til at flere med funksjonsnedsettelse og hull i CVen kommer i jobb.

 • 02.03.2018

  En sjelden dag for kunnskap og forskning

  - Sammen skal vi spre kunnskap, bygge ned fordommer og forhindre diskriminering. Det sa Eva Buschmann da hun innledet årets markering av Sjeldendagen.

 • 28.02.2018

  Forskning på sjeldne kan gjøre livet enklere for flere

  Kaisa Haugen er 18 år, kommer fra Hell og går på skole i Trondheim. Hun lever med den sjeldne sykdommen fenylketonuri (PKU).

 • 22.02.2018

  Nye initiativ: barn skal ikke bo på sykehjem

  - Takk til SV og KRF for å ta opp i Stortinget at barn ikke skal bo på sykehjem, skriver FFOs fagpolitiske leder Berit Therese Larsen på Twitter, og takker også hele Helse- og omsorgskomiteen for å støtte dette enstemmig.

 • 16.02.2018

  Flere midlertidige stillinger, men ikke flere i jobb

  Vi var sterkt imot å åpne for økt bruk av midlertidighet i arbeidslivet. Ny forskning viser at oppmykningen ikke har virket etter intensjonen. Nå må partiene sørge for å reversere arbeidsmiljøloven.

 • 16.02.2018

  Sjeldendagen: Forskning gir sjeldne muligheter

  Å leve med en kronisk sykdom er krevende. Om diagnosen i tillegg er sjelden, blir belastningen som regel større. Mellom 30.000 og 100.00 mennesker i Norge har en sjelden diagnose.

 • 12.02.2018

  FFO er sjokkert over Spinraza-avgjørelse

  Mandag avgjorde Beslutningsforum at Norge kun skal tilby Spinraza for SMA-pasienter under 18 år.

 • 02.02.2018

  FFO, fremtiden og universell utforming

  I januar arrangerte FFO fremtidskonferansen «Norge universelt utformet – hva nå?». Deltagerne hadde to intensive og inspirerende dager hvor de sammen med medlemsorganisasjoner og aktuelle foredragsholdere så på hvilke utfordringer og hvilke muligheter som finnes.