Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / En skole for alle

En skole for alle

Tirsdag lanserte FFO sitt nye politiske notat, «En skole for alle». Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Birgitte Jordahl, takket FFO for å være tydelige og konkrete i anbefalingene til regjeringen.

Liv Arum presenterte FFOs notat, og la vekt på at elevene vi representerer har rett, men får ikke rett.

- Det er nesten et helt årskull i grunnskolen som får spesialundervisning. Kunnskapsministeren har sagt at i fremtidens Norge er kunnskap viktigere enn olje. Derfor er det viktig at alle som har rett, faktisk får rett, og at kvaliteten på undervisningen er god, slik at alle får et godt læringsutbytte.

Statssekretæren kommenterte FFOs notat under frokostmøtet og lanseringen.Statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet

- Det er flott å ha kontakt med dere. Dere gjør en strålende innsats. Det er ikke tvil om at politikk utvikles i møte med menneskene og de som representerer dem, og der gjør FFO og deres medlemsorganisasjoner en fantastisk jobb. Dere er sterke pådrivere med et sterkt engasjement, og kjenner på kroppen de utfordringene om må tas tak i fra sentralt hold, sa Jordahl.

Åsne Midtbø Aas fra Dysleksi Norge representerte stemmen fra grasrota under frokostmøtet. Hun har lenge karakterisert skolen som en «bingoskole» for elever med særskilte behov.

- Vi opplever det slik at om du er elev med særskilte behov, så skal du være heldig med foreldre, kommunene du bor i, barnehage og skole, lærer, rektor og støttesystem. Vi opplever at det i alt for stor grad er tilfeldighetene som rår – og at det er tilfeldighetene som bestemmer om du får det du har behov for, sa Åsne.

Åsne Midtbø Aas fra Dysleksi Norge beskriver bingo-skolen

Frokostseminaret ble avsluttet med en politisk dialog og debatt mellom Stortingspolitiskerne Christian Tynning Bjørnø (Ap), Kirsti Bergstø (SV), Bente Thorsen (FrP) og Henrik Asheim (H).

Last ned det politiske notatet som pdf her.

Last ned word-versjon av notatet her