Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Erna Solberg innleder Kongressen

Erna Solberg innleder Kongressen

Foto: Regjeringen

Skal du på FFOs Kongress om noen uker? Se hva du har å glede deg til!

FFOs Kongress arrangeres annethvert år i november. Dette er FFOs øverste organ. Her møter ledere fra medlemsorganisasjoner for å ta et blikk på året som har gått og for å stake ut retningen for FFO videre.

 I år er det statsminister Erna Solberg (toppfoto) som åpner Kongressen.

- Vi er veldig glade for at statsministeren har takket ja til å innlede Kongressen og hilse medlemsorganisasjonene våre, sier generalsekretær, Lilly Ann Elvestad (foto fra Kongress 2015).

 

Inkluderende skole på agendaen

I løpet av Kongressen er det flere interne saker som tas opp, men det diskuteres også politikk.

For årets Kongress har vi satt spesielt fokus på skole, og i den anledning tar konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (bildet) takket ja til å innlede dag 2 av Kongressen, der han vil fortelle om regjeringens politikk på området.

I høst ble det nedsatt et ekspertutvalg fra regjeringen som skal gjennomgå spesialundervisningen i skolen. FFO fikk to medlemmer i referansegruppen til utvalget. Harald Kvame Hansen som er styremedlem i FFO, er en av de. Han vil holde et innlegg om hvilke saker som diskuteres i utvalget nå. Det er ventet at ekspertutvalget skal legge frem en konklusjon på vårparten av 2018.

 

Behandler intern strategi

De siste par årene har et omfattende organisasjonsutviklingsprosjekt vært et av FFOs hovedanliggender. På forrige Kongress ble det vedtatt å utforme en strategi for arbeidet videre, med noen fokusområder der FFO spesielt skal løfte sitt virke.

Denne strategien er nå av FFOs hovedstyre og skal til siste behandling i Kongressen.

Velger nytt styre

 

Det skal også velges nye kandidater til FFOs hovedstyre. Det er ventet flere utskiftninger av styremedlemmer.

Innstillingen til nytt styre kan du lese mer om her

 

 

 

Her finner du hele programmet for FFOs Kongress

Skal du ikke delta på årets Kongress? Du kan følge oss på Facebook for live-sendinger, samt Twitter og Instagram for oppdateringer. Vil du twitre med oss, bruk emneknagg #FFOKongress