Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / FFO ønsker forbedret pleiepengeordning

FFO ønsker forbedret pleiepengeordning

FFO er glade for at sentrale politikere fra SV, KrF og Arbeiderpartiet denne uken har tatt til orde for å bedre pleiepengeordningen. 

- Vi håper nå på et flertall i Stortinget for en enda bedre pleiepengeordning, sier generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Lilly Ann Elvestad.

Det ble innført ny pleiepengeordning i år fra 1. oktober. Muligheten for å motta pleiepenger omfatter nå langt flere familier med varig syke barn opp til 18 år, noe som er veldig bra. Men vi er bekymret for de innskrenkingene som går ut over familier med syke barn med langvarig pleiebehov. FFO ønsker en enda bedre pleiepengeordning for å også ivareta familier som står i en svært vanskelig situasjon.

Pleiepenger er en ordning som skal erstatte arbeidsinntekt slik at foreldre kan pleie syke barn hjemme. 

- Noen familier vil falle ut med ny ordning, uten at de blir fanget opp av et forutsigbart økonomisk sikkerhetsnett gjennom andre ordninger, sier Elvestad (bildet).

Selv om den nye ordningen gir mulighet for pleiepenger til flere, er FFO uenig i enkelte av innstrammingene ny pleiepengeordning innebærer.

 

 

FFO anbefaler:

  •  Større mulighet for unntak på tidsavgrensning
  •  Mulighet for ny opptjeningsrett etter fem år
  • 100 prosent kompensasjonsnivå hele pleiepengeperioden
  •  Utvidet aldersgrense for utviklingshemmede

Les mer: Ny pleiepengeordning fra 1.oktober