Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Forventer gjennomslag fra Venstre og Krf

Forventer gjennomslag fra Venstre og Krf

Krf og Venstres alternative statsbudsjetter byr på gode nyheter for FFO.

– Nå gjenstår det å se om de får gjennomslag i forhandlingene for disse tiltakene, tiltak funksjonshemmede er avhengige av, sier styreleder Knut Magne Ellingsen.

Vil styrke TT-ordningen

Forhandlingene om statsbudsjettet for 2016 er allerede godt i gang. Det var i forrige uke at KrF og Venstre la frem sine alternative statsbudsjetter, med blant annet gode nyheter for Transporttjenesten (TT). KrF vil opprette en nasjonal TT-ordning for brukere med særlige behov, og foreslår å bevilge 125 millioner til dette. Venstre foreslår på sin side å videreføre prøveordningen i TT-tjenesten i 2016.

200 flere VTA-plasser

KrF legger vekt på at arbeidsmarkedstiltak er en viktig faktor for å hjelpe mennesker ut i arbeid. De foreslår å øke antallet varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) med 200.

– Vi stiller oss svært positive til at KrF ønsker å styrke disse tiltakene. Det er mange som står utenfor arbeidslivet, og som har gjort det lenge. Vi håper og forventer at dette også blir frontet i forhandlingsarbeidet som pågår med Høyre og Frp, sier Ellingsen.  

Legger opp til 1000 flere tiltaksplasser

KrF foreslår også å øke tiltaksplasser for personer med nedsatt arbeidsevne med 1 000. Venstre har også lagt vekt på vanskeligstilte i arbeidslivet i sitt alternative statsbudsjett, de foreslår å legge til 200 ekstra arbeidsplasser for funksjonshemmede i statsforvaltningen.