Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / Funksjonshemmede uten jobb – den tause ledighetskrisen

Funksjonshemmede uten jobb – den tause ledighetskrisen

FFO inviterer til debatt og lansering av ny arbeidslivspolitikk under årets Arendalsuka.  

Vi har ikke brukt gullårene i norsk økonomi til å få flere funksjonshemmede i arbeid. Deltakelsen fra denne gruppen i arbeidslivet har vært jevnt lav de siste tiårene. 

Les notatet her

Siden 2002 har sysselsettingen blant funksjonshemmede falt med tre prosentpoeng, til tross for den samfunnsmessige målsettingen om å få flere funksjonshemmede i arbeid. Også etter at myndighetene og partene i arbeidslivet i 2001 inngikk intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen). I 2015 var det 27 prosent eller 87 000 funksjonshemmede som ønsket seg jobb.

I en situasjon hvor politikerne i størst grad vender blikket mot den økende ledigheten i oljeindustrien, er faren stor for at manglende arbeidsplasser for funksjonshemmede er en utfordring som havner i blindsonen.

Funksjonshemmede som ønsker seg jobb er blitt den tause ledighetskrisen. Hvordan får vi de ut av blindsonen og inn i arbeidslivet?

FFO inviterer til debatt. I panelet: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), Rigmor Aasrud (Ap), Kirsti Bergstø (SV) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Statsråden vil holde en innledning om temaet før det debatteres.  

I forkant av debatten lanserer FFO ved generalsekretær Lilly Ann Elvesad, et nytt arbeidslivspolitisk notat med våre anbefalinger til hva som trengs for å gjøre norsk arbeidsliv mer inkluderende. 

Tid: Torsdag 18, august kl. 12:00 - 13:00

Sted: Thon Hotell Arendal, Møterom Smalsund

Se også Arendalsuka sine nettsider for mer informasjon.

Møt oss på stand

Du møter FFOs medlemsorganisasjoner på stand i Arendal fra tirsdag 16. august til lørdag 20. august, kl. 09:00 - 15:00.

Vi har standplass i Gågata. Kom innom for en kaffikopp og oppdatert informasjon om hva FFO og våre medlemsorganisasjoner jobber med.