Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Følger av Covid-19 / KrF pressekonferanse

KrF pressekonferanse

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon deltok i dag på pressekonferansen der Hareide la frem KrFs alternative budsjett.

I likhet med Venstre går KrF i strupen på regjeringens blå-blå forslag til statsbudsjettet 2015.

- Vi har en mengde forslag som viser sosial ansvarlighet. Over en halv million nordmenn står utenfor arbeidslivet. KrF ønsker å bidra til et arbeidsliv der alle som har mulighet til å arbeide, kan være med å delta. Samtidig må personer som ikke kan arbeide helt eller delt, få en sikret verdighet og en sikker inntekt, Sier KrF-leder, Knut Arild Hareide.

- KrF vil derfor reversere regjeringens usosiale forslag til budsjettet, legger han til.

Vil stanse kutt i barnetillegget
«Regjeringen har nå foreslått å kutte i barnetillegget og erstatte det med et standardisert tillegg, noe som vil ramme svært mange familier som allerede har en stram økonomi», skriver partiet i sitt alternative statsbudsjett.

Bedre skolesystem
Krf ønsker også et bedre skolesystem. De foreslår blant annet å øke budsjettet for tilrettelegging til blant annet de med skrive- og lesevanskeligheter. Hareide sier også at denne gruppen må identifiseres tidlig for å minske antallet frafall fra norske videregående skoler.

Også barnehagene skal styrkes.

- Vi foreslår i vårt budsjett to barnehageopptak i året. Vi prioriterer kvalitet i barnehagen gjennom flere førskolelærere. Vi øker også kontantstøtten for ett-åringer, sa Hareide om budsjettet som skal styrke barnehagene.