Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Trøndelag

Kontaktinformasjon

FFO Trøndelag

Kontortid:

Mandag-fredag kl. 08:00 - 15:30

Postadresse:

Sjøfartsgata 3

7714 Steinkjer

Telefon:
414 98 115

Skolebesøk i Trøndelag

FFO Trøndelag har organisert skolebesøk til helse- og oppvekstfag på noen Videregående skoler i Trøndelag. Da er det snakk om at det kommer et medlem fra en av våre medlemsorganisasjoner og snakker om sin funksjonshemming eller kroniske sykdom, både om erfaringer og om selve systemnivået. Det kan også være pårørende som kan komme for å fortelle om det å være pårørende.

 

Det er viktig å dele riktig kunnskap med de som studerer helse- og oppvektsfag, og dette er en fin måte å få informasjon på rett fra kildene. Her får funksjonshemmede og kronisk syke dele sine erfaringer med de som trenger denne kunnskapen og informasjonen. 

Vi har opprettet et skjema her som skal brukes for å registrere de besøkene man ønsker. Når vi har mottatt dette skjemaet så videreformidler vi kontakt med de medlemsorganisasjonene som dette gjelder og setter opp en avtale/plan for når de kan komme ut ifra læreplan og skolen sine ønsker.

Vi trenger at dere melder opp 3 uker før dere ønsker skolebesøk slik at vi får organisert dette på en god måte. Skolen må selv betale for reise og kostnader i forbindelse med skolebesøket. 

Her kan du sende inn ønske om skolebesøk.  

Våre medlemsorganisasjoner sin representant som kommer på besøk er som regel ikke ansatt i en organisasjon, de er frivillige og bidrar med sin egen erfaring og opplevelse innenfor sitt felt. De har mestringserfaring om det å leve med sine utfordringer og  det er en fordel å få elevene til å tenke igjennom spørsmål på forhånd om hva de vil vite mer om.

Vi strekker oss så langt vi kan, men om det er stor pågang og mye på samme datoer så kan det hende at vi må flytte på datoer og eventuelt tilpasse slik at det ikke blir for mye for de som er ute på skolebesøk. 

Vi vil gjøre dere oppmerksom på at dette er første gang vi tester ut et system med skjema her på nettsiden, så vi er også i en testprosess her for å få i gang dette.