Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Alice unnslapp rullestolen

En diagnose kan være god å ha. Alice Nilsen var klar for et liv uten å kunne gå, da det dukket opp en medisin for den sjeldne sykdommen hennes.

Stavene er gode å støtte seg til når Alice Nilsen er ute på tur. Hun sliter fortsatt med balansen, men har gjort store fremskritt etter at hun for et år siden fikk medisin mot sykdommen sin. - Medisinen kombinert med masse trening har gitt god effekt. Men fortsatt har jeg et langt stykke vei å gå, sier hun.

- Å se, der kommer solskinnshistorien, sier folk når de treffer meg. Alice Nilsen (35) smiler fornøyd med tanke på det medisinske miraklet hun har opplevd siste året.

Fra å være sterkt bevegelseshemmet og plaget med dårlig balanse, har hun gjenvunnet mye førlighet. Hun går turer på flere kilometer og trener flere ganger i uken. Rullatoren, dusjstolen og støttekrakken er levert tilbake til hjelpemiddelsentralen. Fortsatt er hun stiv i beina og støtter seg til staver på tur, men svulsten som truet i ryggmargen er borte.

- Medisinen kombinert med masse trening har gitt god effekt. Men fortsatt har jeg et langt stykke vei å gå, sier Nilsen, som er glad hun har god viljestyrke.

- Jeg kunne lett ha bare lagt meg ned og gitt opp, sier hun.

- Kur rundt neste hjørne

Solskinnhistorien til Alice Nilsen i Stavanger er eksempel på det er nyttig å ha en diagnose, selv om ikke helsevesenet kan tilby behandling den dagen diagnosen blir stilt.

Les mer på nettsidene til Bergens Tidende: http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Alice-unnslapp-rullestolen-3321706.html