Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Digitale prategrupper

Møllaren Frivilligsentral i Bergen og distiktskontoret Selvhjelp Norge, Vestland samarbeider i korona-tiden for at folk skal kunne treffe andre – ha noen å prate med – på nett. Det er mange kanaler å velge mellom.

Det er mange som bor alene, og som under pandemien har kjent på behovet for å bli kjent med nye mennesker, ha noen flere å prate med. For noen har det vært viktig å prate med andre om hvordan de opplever situasjonen. For andre er de digitale prategruppene en flott mulighet til å treffe nye mennesker, noen du kanskje har noe til felles med.

Vi trenger hverandre, og det lønner seg ofte å snakke sammen.

Det kan kjennes litt rart å skulle møte de andre første gangen. Mange lurer på hvem de andre er som personer, hvordan de blir kjent med hverandre, og hvordan gruppa kan bli et fint fellesskap.

Derfor blir en igangsetter med gruppene de første par- tre gangene, tar ansvar for at deltakerne blir litt kjent med hverandre første gangen, og formidler noen verktøy slik at gruppa kan bestemme sine rammer og hvordan de har lyst å bruke gruppefellesskapet. Igangsetterne er frivillige som har fått opplæring i forkant.

I digitale prategrupper er det cirka 4 deltakere. Gruppa bestemmer siden om de vil treffes for å prate eller gjøre noe annet sammen. Noen vil kanskje fortsette å møtes fysisk, framfor å fortsette på nett.

Er dette noe for medlemmene i din organisasjon?

Er du selv interessert i å delta i en slik gruppe? Ta gjerne kontakt med Anne-Lene Rasmussen ved Møllaren frivilligsentral i Bergen på mobil 948 58 883 eller på mail til post@mollaren.frivilligsentral.no

Mer informasjon om digitale selvhjelpsgrupper finner du her.