Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Lettere for utenlanske å få arbeid med nytt senter

Nylig ble det åpnet et nytt senter der utenlandske arbedistakere eller arbeidssøkere kan få hjelp. Fra før av ligger det slik sentre i Kirkenes, Stavanger og Oslo. Vi vet at mange funksjonshemmede flyktninger har utfordringer i forhold til å komme ut i arbeid, og håper et slikt senter vil hjelpe til med problemet i Hordaland.

Mandag åpnet Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) i Bergen.

Senteret ligger i Skatt vest sine lokaler i Nonnesetergaten i Bergen sentrum.

Formålet til senteret er å gjøre det enklere for utenlandske arbeidstakere og deres arbeidsgivere å komme seg raskt i arbeid.

På servicesenteret jobber Arbeidstilsynet, Politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet sammen for at utlendinger som kommer til Norge for å arbeide skal få god veiledning og kort saksbehandlingstid på søknadene sine.

Vil luke ut kjeltringer

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sto for den offisielle åpningen. Han påpeker viktigheten av å samordne tjenester.

– Norge trenger høykompetent arbeidskraft utenfra. Nå får vi dem enda raskere ut i arbeidslivet, sier han.

Frem til nå har arbeidsinnvandrere i Bergen vært gjennom en lang runddans hos ulike offentlige etater. Med alle etatene samlet på et sted, regner Eriksson med at saksbehandlingstiden vil gå dramatisk ned.

Han mener senteret vil være gunstig for å bekjempe organisert arbeidslivskriminalitet.

– De som opptrer med falsk identitet og falske proforma arbeidskontrakter vil bli avslørt på et slikt kontor, sier Eriksson til BA, og legger til:

– Når alle etatene er samlet på et sted blir det enklere for arbeidsgivere som bruker utenlandsk arbeidskraft å være seriøse. Samtidig vil vi raskere kunne avsløre kjeltringer.

Ventet utenfor

Det er ventet at mellom 40-50.000 personer vil besøke senteret i løpet av et år.

Allerede da senteret åpnet mandag formiddag sto arbeidstakere klare utenfor for å få hjelp.

– Vi har jobbet med å få til et slikt senter lenge, og fikk endelig bevilget penger over statsbudsjettet i fjor høst. Åtte hektiske måneder senere åpner vi, sier Bjarte Jørgensen, leder for Servicesenter for utenlandske arbeidstakere i Bergen.

Senteret har 22 ansatte.

Dette kan du få hjelp til

Et slikt senter er allerede  etablert i Oslo, Stavanger og Kirkenes. Det har gitt gode resultater.

– Vi utelukker ikke flere sentre, sier Eriksson til BA. Sakset fra Vest24: http://www.vest24.no/slik-vil-han-raskere-avslore-kjeltringer-i-arbeidslivet/s/5-82-18398