Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Referat fra møte om ny uføretrygd

Frode Dahl og Ina Rudaa kom 28.jan til FI-senteret for å holde foredrag om den nye uførereformen som trådte i kraft 1.januar 2015. Et samla storting vedtok reformen og den har vært planlagt utarbeida i 10 år. Reformen medfører en del endring i regelverk og den enkelte kan oppleve å få mer eller mindre utbetalt. Det er også nye regler for hvordan en eventuelt kan arbeide ved siden av uføretrygd eller istedet for uføretrygd.

Formålet med reformen er at det skal være lettere å jobbe om en kan, samtidig som en sikrer inntek om en ikke kan jobbe. Det gamle regelverket var ufleksibelt på den måten at om en ved siden av uføretrygd jobba litt over grensa uten å rapportere det inn, fikk en en uforholdsmessig stor straffeskatt. Det var også vanskelig, om en hadde anledning til det helsemessig, å gå fra uføretrygd ut i jobb. Med tidligere regel kunne en prøve seg i jobb kun ett år, og måtte da velge å enten jobbe fullt eller uføretrygd. Det var også andre regler, men selv om ordringene hjalp mange, var de ufleksible og få gikk fra uføretrygd til jobb.

Med de nye reglene tar en bort tersklene. En kan jobbe så mye som en ønsker og kan, så lenge en vil, uten at vedtak på uføretryg endres. NAV vet at mange ikke har mulighet til å jobbe, men for de som har en liten arbeidsevne, eller som etter en tid begynner å komme i form igjen, kan dette være noe som hjelper.

Det har kommet nye nettsider: http://www.nyuføretrygd.no