Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

Mobil: 94487908

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Skolebesøk i Bergen

Foto: Hordaland Fylkeskommune

En informatør er en erfaren person som snakker om sykdom og organisasjon, gjerne på skolebesøk, mestringskurs, og kurs for helsepersonell. Målet for arbeidet er i første rekke at funksjonshemmede og kronisk syke skal kunne dele sine erfaringer med de som trenger denne kunnskapen og informasjonen. FFO Vestland tar høsten 2020 ikke i mot skoleklasser på senteret på grunn av økt smitte i Bergens området.

Skjema kan sendes inn og vi formidler kontakt med informatørene dere ønsker. Skolebesøket vil da være i regi av skolens egen digitale plattform, hvor informatørene mottar invitasjon fra kontaktlærer på mail.  

Her kan du bestille skolebesøk - kun formidling av kontakt

Rollen som informatør:

  • Informatører er vanligvis ikke ansatt i en organisasjon og har typisk ikke utdannelse innen feltet, men bidrar i kraft av egen erfaring med å leve med sykdom.
  • Det er en fordel å ha hatt sykdommen en stund, slik at en har gjort seg en del mestringserfaring som en da kan bringe videre til andre.
  • En informatør skal bør være komfortabel med å dele sin historie til nytte for andre.
  • Informatører lønnes ikke, men kan i noen sammenhenger får godtgjørelse. Noen organisasjoner gir egne informatører godtgjørelse for

Vil du bli informatør?

  • Dersom du kan tenke deg å være informatør ved for eksempel skolebesøk hos oss, ta kontakt på post.vestland@ffo.no, mobil: 944 87 908 og snakk også med organisasjonen din slik at den er informert og godkjenner at du deltar. 

Trenger du en informatør?

  • Vi arrangerer for tiden ikke fysiske skolebesøk på FI-senteret. Dersom du som elev ønsker at klassen din skal få skolebesøk digitalt, snakk med læreren om dette kan ordnes. Vår informatører er mye brukt i forbindelse med  eksamensforberedelser og generell info i både samfunnskunnskap og helsefag.