Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

FFO Vestland

Kontaktinformasjon

FFO Vestland

Vibecke Magnus, fylkessekretær

vibecke.magnus@ffo.no

Mobil: 94487908

Katrine Karlsen, vikar konsulent

E-post: Katrine.Karlsen@ffo.no

Mobil: 98450404 (tirsdag og torsdag, annenhver fredag)

 

 

Postadresse:

Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN

Telefon:
94487908

Skolebesøk

En informatør er en erfaren person som snakker om sykdom og organisasjon, gjerne på skolebesøk, mestringskurs, og kurs for helsepersonell. Målet for arbeidet er i første rekke at funksjonshemmede og kronisk syke skal kunne dele sine erfaringer med de som trenger denne kunnskapen og informasjonen. 

Skjema kan sendes inn og vi formidler kontakt med informatørene etter skolens ønsker og læreplan. Klassene inviteres digitalt på plattformen Teams og informatørene vil få assistanse med deling av powerpoint, filmer fra oss under samlingen. Digitalt tenker vi en varighet på maks 2. timer. 

Vi planlegger i mars 2022 å tilby fysiske besøk på Fi-Senteret i Bergen, både hel og halv dag. Da vil informatørene få 45 minutter til disposisjon for å holde foredrag. Vi har kapasitet til å ta i mot en ordinær skoleklasse med 30 elever. 

Ønsker skolen enkelt foredrag fysisk eller digitalt kan vi anbefale Mads Gjøran Glenja, som forteller om sin utfordringer i hverdagen. For direkte kontakt med Mads - ta en titt på nettsiden "Et Rullende Liv"

Her kan du bestille skolebesøk

Rollen som informatør:

  • Informatører er vanligvis ikke ansatt i en organisasjon og har typisk ikke utdannelse innen feltet, men bidrar i kraft av egen erfaring med å leve med sykdom.
  • Det er en fordel å ha hatt sykdommen en stund, slik at en har gjort seg en del mestringserfaring som en da kan bringe videre til andre.
  • En informatør skal bør være komfortabel med å dele sin historie til nytte for andre.
  • Informatører lønnes ikke av FFO. Noen organisasjoner gir egne informatører godtgjørelse for informasjonoppdraget.

Vil du bli informatør?

  • Dersom du kan tenke deg å være informatør ved for eksempel skolebesøk, fysisk eller digitalt hos oss, ta kontakt med Line Skåtøy på e-post line.skatoy@ffo.no mobil: 47641477.

Trenger du en informatør?

  • Dersom du som elev ønsker at klassen din skal få skolebesøk digitalt, snakk med læreren om dette kan ordnes. Vår informatører er mye brukt i forbindelse med  eksamensforberedelser og generell info i både samfunnskunnskap og helsefag.