Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Psoriasis- og eksemforbundet

Kontaktinformasjon

Postadresse:

Pb 6547 Etterstad
0606 Oslo

Besøksadresse:

Grenseveien 99
0663 Oslo

Telefon:
23 37 62 40
Telefax:
22 72 16 59
Hjemmeside:

Psoriasis- og eksemforbundet er en interessepolitisk pasientorganisasjon for mennesker med psoriasis, atopisk eksem, psoriasis artritt og andre hudsykdommer.

Funksjonshemning

Psoriasis er en kronisk arvelig, ikke smittsom sykdom. Den arter seg ved skjellaktige, stearinliknende flekker på huden. Når disse fjernes, avdekkes en rød og sår hudoverflate. 

I sin enkleste form kan psoriasis være et kosmetisk problem. For svært mange kan lidelsen være en vanskelig funksjonshemning, med skorper og utslett over hele kroppen. 

Mange psoriatikere får også revmatiske leddbesvær. Hos den enkelte kan sykdommen gå i bølger med dårlige og gode perioder.

Organisasjonen

Psoriasis- og eksemforbundet driver informasjonsarbeid gjennom sentrale og lokale kampanjer, foredragsvirksomhet og utstillinger. Forbundet driver også aktiv påvirkning overfor lokale og sentrale offentlige myndigheter og politikere.

Formålet med informasjonen er å gjøre sykdommen kjent, forstått og akseptert. Forbundet gir også økonomisk støtte til forskning på psoriasis og andre hudsykdommer.

Forbundet har egen ungdomsavdeling, PSO-ung, som ivaretar barn og unges interesser. PSO-ung sprer informasjon til barn og unge på skoler, i fritidsklubber og ellers der unge ferdes. Ungdomsavdelingen har en sosial profil, og arrangerer kurs, konferanser og sommerleir for unge medlemmer.