Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Prosjekter / Hvordan møte alle reisende på en god måte

Hvordan møte alle reisende på en god måte

En collage av portrettbilder med mennesker som ser smilende inn i kamera. Foto: Christer Sev

Halvparten av mennesker med funksjonsnedsettelser opplever det å skulle bruke kollektivtransport som en utfordring i hverdagen.

I samarbeid med Unibuss har vi laget tre opplæringsfilmer for bussjåfører og andre som utøver assistanse.

Men kollektivtransport er mer enn kun buss. I filmene møter du mennesker med ulike funksjonsnedsettelser som forteller om sine opplevelser i møte med kollektivtrafikken.

Film: Sånn skal det gjøres!

I denne filmen forteller reisende med funksjonsnedsettelser om deres ideelle reise. Her har vi lagt fokuset aller mest på bussreiser, men også relevante og gode eksempler for andre transportmidler.

 

Film: Situasjoner vi ønsker å forhindre

I denne filmen ønsker vi å vise frem hvilke uheldige situasjoner som kan oppstå og som man ønsker å unngå. For eksempel at en svaksynt har blitt kjørt forbi av bussen eller at en i rullestol ikke har fått hjelp inn på bussen, og har måttet få hjelp av medpassasjerer. Poenget med å vise disse hendelsene er for å poengtere at dette faktisk skjer og hvilke konsekvenser det kan få.

 

Film: Ønsker og behov

I denne filmen fokusere vi på hvilke ønsker og behov passasjerer med ulike funksjonsnedsettelser har i sitt møte med kollektivtrafikken. Mange vil benytte seg av kollektivtransporten, men hva må egentlig til og hva er realistisk for at det skal gå? Hvordan ser framtiden ut for kollektivtransporten?

 

Synstolket film

Film: Sånn skal det gjøres!

 

Film: Situasjoner vi ønsker å forhindre

 

Film: Ønsker og behov

Filmene er en forlengelse av prosjektet Hvordan ivareta reisende med assistansebehov. Dette prosjektet kan du lese mer om her: Hvordan ivareta reisende med assistansebehov.

Vi har også laget en veileder for personer som utøver assistansearbeid i kollektivtransporten, den kan du lese her: Veileder - Hvordan ivareta reisende med assistansebehov.