Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny

Ny barnebok av Christina Skreiberg

Ny barnebok av Christina Skreiberg

Smilende jente på boksomslag. betalingsinformasjon

 

– Alle kan! er en reportasjebok for barn i alderen 5 – 10 år. I boken blir du gjennom Christina Skreibergs fotografier og tekster kjent med tolv barn som bor rundt om i Norge. Alle som er med i boken har en funksjonsnedsettelse. Det de også har til felles, er at de har en hobby de digger. At de står på, de gir seg ikke! Denne boken handler om at alle kan. For alle kan noe, selv om ingen kan alt.

Mange barn med funksjonsnedsettelser opplever å bli kikket litt ekstra på. Noen ganger merker de at folk snur seg etter dem eller at noen sier ting til dem eller om dem. Det er ikke alltid så lett, for når du har en kropp som ser litt annerledes ut, så kan du ikke gjøre deg usynlig. Kajsa (11) forklarer at «det er ikke alle dager jeg takler det like bra. Det spørs hvilket humør jeg er i. De har kanskje ikke sett en rullestol før og noen blir redde for den. Jeg har lært meg å ikke bry meg om det, og holder litt avstand. Når de blir litt vant til stolen min, slapper de mer av, og da er de klare til å bli kjent med meg».

 

Vipps logo

Boken koster 349 kr, og kan enkelt bestilles gjennom Vipps: 

• Åpne Vipps.

 • Velg ”Kjøp og betal”

 • Søk etter ”FFO”, eller tast inn ”140377”

 • Velg ”Utforsk butikken”/ ”Se alle produktene” 

 • Trykk på det lille bildet av boken

 • Velg antall bøker

 • Trykk på knappen ”Legg i handlekurv”

 • Trykk på knappen ”Klar til å betale”

 • Legg deretter  inn leveringsinformasjon

 

Boken kan også bestilles gjennom bokhandelen.

 

Jente i rullestol gjør judokast

Å kunne gå, er Kajsas (11) aller høyeste ønske. Derfor trener hun judo. – Jeg trener fordi det gjør meg glad. Og for å nå målet mitt, sier Kajsa.

Målet med denne boken er å vise at barn med funksjonsnedsettelser selvfølgelig er akkurat som alle andre barn. Like forskjellige. Like opptatt av hobbyene sine. Av drømmene sine. Av å leke. Gjøre kule ting. Noen bor i byer, noen på landet. Noen har hund eller kaniner. Én elsker å sykle, en annen å svømme, en å game, en fjerde å gå tur i skogen. Vi gleder oss til at du skal bli kjent med dem – for når man blir kjent, er annerledeshet ikke så annerledes lenger!

Gutt i EL-innebandystol

Leander (11) drømmer om å bli norgesmester i el-innebandy.

Boken kan brukes på flere måter. Man kan bli lest for, eller lese selv. Noen dager har man kanskje mest lyst til å kikke på bildene. Vanskelige ord er markert med blå strek, med ordforklaring i faktaboks. Man kan også lære mer om de forskjellige funksjonsnedsettelsene i faktarammene som står til hver historie. 

Christina Skreiberg er frilansjournalist, fotograf og forfatter. Hun har tidligere jobbet som reportasjeleder i Aftenposten Junior. I 2016 mottok hun prisen Året Frilanser fra Norsk Journalistlag. 

 Oppslag fra boken. Bilder og tekst om Oda.

Bilde av to oppslag fra boken.

Collage av tre bilder: Jente med ski, jente i treningsdrakt og smilende gutt

Betalingsinfo VIPPS